1+1 = 2. Kodulehe probleemid on teine aktiivne foorumiteema. Vabandust, et jäi lahti seletamata ja viitamata. Ise ei loe mõtteid ja selgub, et teised neid ka ei näe ega oska arvata. Vaikimine on kuld, siis ei aeta mulda peale.
silver0 kirjutas:
-------------------------------------------------------
Kaitsi postitus ei räägi midagi sellest, et viimas
tel päevadel hääletada ei saanud ja pikendati just
seetõttu hääletamise võimalust. See muudab nii mõn
dagi ja oleks ka minu "kuri kiri" jäänud olemata.
Suures pildis olete tubid. Ei kujuta ette kus te v
õtate selle aja ja viitsimise, et seda süsteemi jä
rjekindlalt üleval hoida.
Mina jälle müksin teid ja meenutan, et maikuu lõpuni on võimalik valida Aasta aaret 2022. 1. mai on seekord esmaspäev, saate pika nädalavahetuse endile. Minge õue ja vaadake need eelmisel aastal peidetud aarded üle, et siis oma valik teha. Loodetavasti Geojaan ka ikka toimub, kus auhinnad üle anda saab. ;)
Pange hääle andmisel ka see kirja, keda võiks tubliduse eest tunnustada.
Caro) maikuu lõpuni on võimalik valida Aasta aaret 2022"
Ülehomme juba juuni käes
Palju õnne võitjatele!
Tänavu oli kahjuks erakordselt vähe hääletajaid, kui muidu on ikka 100 kokku tulnud, siis seekord 58. See ei vähenda muidugi auhinnatud aarete väärtust. Aitäh kõigile, kes tunnustamisele kaasa aitasid!
Päris mitmed olid ka kirja pannud oma mõtteid, kõik on kohale jõudnud ja arvesse võetud! (tu)
Jälle upitan teemat! Maikuu on käes ja aeg on teha oma valik ja märkida ära, keda võiks Geojaanil tunnustada ning valida 2023. aasta Aasta Aarde. Aega on maikuu lõpuni. Palun hääletage!!
Senini saabunud märkamised on kohale jõudnud, aitäh teile!
Viimased kolm päeva!
caro kirjutas:
-------------------------------------------------------
Jälle upitan teemat! Maikuu on käes ja aeg on teha
oma valik ja märkida ära, keda võiks Geojaanil tun
nustada ning valida 2023. aasta Aasta Aarde. Aega
on maikuu lõpuni. Palun hääletage!!
Senini saabunud märkamised on kohale jõudnud, aitä
h teile!
Palju õnne võitjatele!
Parem vedage endid nüüd Geojaanile kohale! :!)o
Kokku sai parem kui eelmisel aastal, kus oli vaid 58 hääletajat. Seekord siis 66. Aitäh kõigile arvamuse avaldajatele ka, neid märkamisi oli palju ja kõik saavad Geojaanil ette loetud.
Jälle mina oma maikuu ja Aasta Aarde hääletamise palvega! (:!P)
Viimane aeg on oma geoplaanid teha selliselt, et nädalavahetusel minna AA kandidaate otsima. Siis on lihtsam hääletada ja saame ikka kvoorumi kokku.
Võib-olla aitab see sildikogumik ka teil otsustada?
Palju õnne kolmikvõidu puhul polaar! :.D
Uskumatu tulemus, sellist asja pole enne olnud. Ma kindlasti küsin Geojaanipäeval, kui palju aega see projekt nõudis, palun kõne ette valmistada. :)
Kokku lugesin 86 hääletajat, pole paha. Aitäh kõigile!
Kuna meil on uus leht, peame nullist valmis tegema ka Aasta Aarde valimise vormi. Seega avaneb sel aastal avaneb hääletamise vorm veidi hiljem.
Kui teil on soovitusi või mingeid mõtteid, mis hääletuse vormis peaks ja mida ei peaks olema, siis palun siin või mulle privas lahkesti teada anda.
Teavitus ei takista otseselt lehe kasutamist, kuid muudab selle ebamugavaks ning motiveerib hääletama, et sellest lahti saada. Selles mõttes on lahendus iseenesest nutikas.
Paraku ei kao teavitus ka pärast hääletamist ning jääb endiselt segama, võttes ära osa menüünupust ja lehtedelt. Kas oleks võimalik, et hääletanud kasutajatel see kaoks või peituks mõne aja möödudes?
Mis puudutab mistahes teavitust - minu arvates ükski teavitus ei tohiks takistada pealkirja vaatamist mistahes lehel. Kui teavitus peab olema ja seda ei saa seadistustest välja lülitada, tuleks teha lahendus, mis nihutab avanevatel lehtedel sisu vastavalt allapoole.
Üldiselt ootan oma AA valikutega suht viimase hetkeni. Kuni kõik vähegi võimalikud kandidaadid on nähtud, jääb mingi aeg hinnata püsivust ja teha valik viimasel hetkel. Miks peaksin oma valikut muutma iga geotuuri järel, kui saan seda teha valimisperioodi lõpus. Seetõttu sunnitud teavitustega hakkaks tüütama viimasel kuul. Suurt vahet polegi, kas oled juba hääletanud või mitte.
Kõige olulisem, minu meelest. Mulle tegelikult meeldis vana süsteem, kui valikuid tehes oli võimalik valida 3+2+1(+1+1) punkti, mitte nii, et kõik saavad ühe hääle. See võrdne jagunemine annab väga tugeva eelise aarde asukohale, mitte selle kvaliteedile. Näiteks suuremad linnakeskused, nende lähiümbrus ja power trailide piirkonnad, kuhu lihtsalt minnakse rohkem. Sest noh, meil ei olene ju hindajate arvust mitte midagi - ühe aarde poolt on antud 100x1 punkti või palju vähem külastatavas kohas 10x1 punkti. Kas see kümme korda vähem punkte teeninud on siis 10 korda kehvem aare?
Kui ma EGP 25 sündmusel veebruaris Aasta aarde hääletamise palvega lagedale tulin, karjuti mind maha, et liiga vara on. :D Nüüd on käes maikuu ja vast pole palju meenutada, et valime 2025. aasta parima aarde. Praeguseks on hääletanud 35 inimest, aitäh neile ja teised hakake siis mõtlema, millised olid eelmise aasta parimad aarded, asukohad, mõistatused. Ja ikka ootan ka teie märkamisi, kes millegi heaga hakkama on saanud, keda tuleks tunnustada.
Ja tunkile vastuseks, ega vist head süsteemi siis polegi. Eelmise süsteemiga oli inimesi, kes ei soovinudki hääletada, kuna ei tahtnud 3 punkti kellelegi anda. Otsustasime tookord, et läheme kõige demokraatlikumat teed, üks inimene, üks hääl. Aktiivsemad geopeiturid, kes ka hääletada viitsivad, käivad niikuinii igal pool, vahet pole, mis asukoht.
Ei tea.... kui on mõni parem mõte, antagu teada, kuidas olla võiks.
Tänan meeldetuletuse eest ja nüüd on õige aeg! :o)
Ühtlasi tänan arendajaid, et notification-bug sai parandatud.
Minu meelest oli ka vanasti mitmeid neid, kes andsid vaid ühekordseid punkte ning jätsid kahe-kolmekordsed skoorid vahele. Olgu, saan aru, et probleemiks osutusid siis need "teised", kes terve top-viie rivistasid ja nende meelest tublimatele mitmekordseid punkte jagasid. Üldiselt teavad kõik, et igasugusel hääletusel (isegi tagantjärele mõõdetaval) on muid kallutusi üsma mitmeid ja möödunud aastal peidetud aardeleiud pole paljudel sugugi mitte esimene mõõdupuu.
AGA - kui küsitakse, siis pakun parema mõtte. Ja selleks ei pea üldse midagi uut leiutama. Kasutaks kõige edukama GC statistikapidaja aastatepikkust standardit, mille järgi näiteks mina 10 aasta jooksul kodunt üle 1000 km kaugusel otsitavaid aardeid valin: WLB (Wilson Lower Bound). Keda huvitavad detailid, saab iga GC kasutaja sisse logida ja vaadata täpsemalt: https://project-gc.com/Statistics/TopFavWilson
Põhiloogika on ülilihtne: võrreldakse lemmikpunktide ning aarde leidjate arvu. Kusjuures selle loogika puhul toimib tõepoolest üksainuke hääl iga lemmikaarde eest, pole vaja kahe-kolme-kordistada. Kui aare on ülipopulaarses kohas, siis see saab suvel palju leide iga päev, aga kui lemmikpunktide arv on vaid 1% (skoor nt 10/1000), siis selle aarde väärtus on üpris lahja. Samas, kui aare on keeruline multimõistatus kuskil soos, aga aasta jooksul 10 leidjat on märkinud kõik selle oma lemmikuks (skoor 10/10), siis on tegemist VÄGA hea aardega.
GC saidil on mingi massi ohjav süsteem, et lemmikpunkte saavad jagada vaid need, kes Groudspeaki palkasid maksavad ja Jeremy turuväärtust kasvatavad. Meil seda vast (veel) pole vaja. Iga kasutaja saab logida ja hääletada, nii et veelgi lihtsam algoritm. Ahjaa, mingi miinimum on vajalik küll. Sest kui aardeleidjaid on avaldamise aastal + järgneva viie kuu jooksul vaid alla viie, siis see tulemus tõsisesse arvestusse vist ei tohiks tõusta veel.