Geopeituse abivahend

Näitan tulemusi 31-45 / 48
errvee24. juuli 2019 kell 14:07

Mul Win10.1903 näitab eri brauseritega vaid ülemist rida - ühes nurgas aarete ja teises kaartide valik ( selles

on vaid 6 kaarti) ülejäänud on valge, kaart puudub

Kas nüüd 1903 mingi eripära ....

sookoll24. juuli 2019 kell 20:37

Ei ole op.süsteemi eripära, rumal viga sattus sisse. Tänud märkamast, parandasin ära.

madis19891. august 2019 kell 09:52

Mõtteainet:

https://liisajutustamised.blogspot.com/2019/07/lugu-sellest-kuidas-laupaeva-ohtul.html

kusjuures nüüd alles lugesin, et Henry on geopeitust mängides mingi äpi alla laadinud... tark oleks olnud sama teha aga ega mul nupp nii palju nokkinud, et appstore'ist otsida inglisekeelset äppi. Järjekindlalt proovisin eestikeelset äppi leida aga sellist seal ju muidugi ei eksisteerinud.

Ehk siis kui me tahame geopeitus.ee lehele mängijaid juurde, peaks olema rakendusepoodides TINT ka leitav. Kui aga kasutaja tõmbabki TINT rakenduse alla (olgu ta siis näiteks nimega Eesti geopeitus), siis järgmise sammuna on tal vaja geopeitus.ee kontot, et aarded kaardile saada. See (konto) aga peaks sealt samast äpi kaudu võimalikult mugavalt tehtav olema, et kasutaja ei ehmuks esimese hooga ära.

Kuskil Miki jagas ka seda mõtet, aga ei suutnud kohe üles leida seda ning seda blogipostitust lugedes pidasin vajalikuks seda infot jagada :)

sookoll19. september 2019 kell 11:46

Madis, see postitus sattus sul ilmselt valesse teemasse. Läheb jah keeruliseks, kui palju asju korraga peale tuleb :)

Geop'i osas eriti midagi teinud ei ole. Ma ei tea, kui paljud teist muid lisakihte kasutavad (ala RMK lõkkekohad vms), aga lisakihtidel on nüüd võimalus kihi värvi ise valida. Kihi ette tekib väike värvimumm, sellel klikkides võiks avaneda colorpicker.

sookoll25. september 2019 kell 14:23

Versiooniuuendus: v1.3.0

• Juba eelnevalt mainitud kihtide värvivalik ja kihtide järjekorra muutmine

• Lisaks Katastri WMS-kihile ka Pärandkultuuriobjektide kiht ning Looduskaitse kiht näidistena WMS-kihi lisamise aknas. Aaret tehes või otsides hea nendega arvestada.

• WMS kihtidelt infopäring (klikk kaardilt paisval objektil). Katastri puhul ei tööta, sest Maa-amet seda ei luba.

• WMS kihi muutmine, selleks on edit-nupp kihiaknas WMS-kihi korral.

• Mõned veaparandused, mis silma on hakanud. Näiteks ei töötanud URLi kaudu markeri panek kaardile: https://gp.sookoll.ee/#view=57.72449/27.02011/15.9/0/mapkaart&icon=57.72463/27.02106

sookoll1. oktoober 2019 kell 09:17

Versiooniuuendus: v1.4.0

• Vahetasin välja teekonna-teenuse, enne oli project-osrm.org, millel oli globaalne päringute arvu piirang ja enamasti teekonda leida üritades, sai sealt vastu näppe. Nüüd on kasutusel openrouteservice.org, ehk ei lase sellega piirajasse.

• Teekonna leidmist saab sätete aknas seadistada: Keelata (kui lähed otse läbi raba aga häirib see sinine ringi minev joon ning tahad ainult suunda ja kaugust näha), Auto (vaikimisi väärtus, sõidule kuluva aja järgi), Matk (üritab leida teekonda mööda jalg- ja matkateid võimalikult otse).

• Lisaks kahe punkti vahelisele ja minu asukohast sihtpunkti teekonna kuvamisele näitab nüüd ka terve geotuuri teekonda. Selleks on geotuuri aknas all servas nupp "Teekond".

• Geotuuri saab nüüd järjestada ka optimaalse teekonna alusel (Rändava kaupmehe ülesanne :-). Selleks on geotuuri aknas all servas järjestamise valik "Optimeeri". Teenus leiab optimaalse järjestuse ja muudab geotuuri järjekorda. Kui kasutaja asukoht on kaardil, siis kasutab alguspunktina seda. Kui ei ole, siis on alguspunkt esimene geotuuri punkt. Viimane geotuuri punkt jääb lõpp-punktiks. Ehk kui soovid, et kõik aarded saavad optimeeritud, siis on kasulik lisada endale sobiv alg ja sihtpunkt kaardile ja määrata need geotuuri alguseks ja lõpuks.

ove2. oktoober 2019 kell 12:44

Kas geotuuri ühildamine TINT-ga võiks ka mingi hetke kõne alla tulla? Praegu on 2 head asja eraldi ja arenevad eri suundades.

errvee2. oktoober 2019 kell 18:36

Võibolla ongi vaja erineva keerukusastme ja võimalustega programmi. Esimese 10-100 aarde jaoks on TINT väga hea. Kui kambaga/pikemat geotuuri teha siis Sookolli äpp parem.

sookoll29. aprill 2020 kell 16:05

Geopeituse v5 kaardi upgrade näitas kätte suuna, Geop jääb eraldi alternatiiviks neile, kes soovivad seda kasutada.

Versiooniuuendus: v1.5.0

• Põhimõtteline muudatus: aarded on alati ühel kihil. Kui varem sai lisada mitmest allikast aardeid ja need tekkisid eraldi kihtidele, siis nüüd toimub aarete importimine ühele kihile. Importimine toimub nii nagu ennegi aarete lisamine - kas faili avamine, lohistamine kaardile või laadimine tekstikasti abil. Ennekõike on seda muudatust vaja tulevikuperspektiivi vaadates (Ma ikka loodan, et tralls jõuab kunagi ka API tegemiseni). Teiseks oli filter vigane mitme kihiga.

• Eelmise punktiga seotult on nüüd seadetes (nupp all vasakus nurgas) Aarete importimise valik. Vaikimisi siis uute aarete importimisel kirjutatakse vana seis üle. Aga kui on soov, et iga järgnev import lisab aarded ilma vana seisu eemaldamata, siis saab nii määrata. Näiteks kui on geocaching.com GPX-failid üksikute aaretena ja soov neid korraga kaardile panna.

• Teine oluline muudatus on aarde info vaade. Leiate selle ülevalt vasakult aarete menüüst. Kui kaardil valida aare, siis ilmub sinna "Info" alla aarde kirjeldus (kui see on imporditud andmetes olemas) ja viimased logid (kui need on imporditud andmetes olemas). Samuti leiate sealt otseviite aarde logimise lehele, vastavalt siis kas geopeitus.ee või geocaching.com keskkonda. Sellega siis peaks olema mugavam olukorras, kus levi pole piisavalt, et veebileht avaneks.

• Järjehoidja kasutas üht kolmanda osapoole teenust, aga sellega oli pidevalt üks jama teise otsas. Seega sai ise tehtud üks pisike API, mis salvestab ja tagastab andmeid järjehoidja jaoks.

Kuna muudatused on suured, siis vajab rakendus Lähtestamist (seadete alt leitav).

sookoll5. mai 2020 kell 15:36

Pisike lisa. Versioon v1.5.4

Kui enda asukoht on sisse lülitatud, siis longpress lülitab selle välja. See on selleks, et mitte vajutada kaks korda väljalülitamiseks, kui sees on esimene valik (nupu staatused on OFF - ON - TRACKING). Ehk, kui parasjagu on ON, siis ei pea OFFi saavutamiseks kaks korda pressima, piisab pisut pikemast vajutusest.

Aarde kirjeldusest ja logidest üritab leida (WGS) koordinaate ja muuta need linkideks, millel vajutades kuvatakse punkt kaardile. Kõiki koordinaate ei tuvasta, lähenemine on pigem konservatiivne, kui et hakkaks igasuguseid numbreid koordinaatide pähe pakkuma. Eks ikka lipsab ka praegu valesid sisse. Aga asja mõtet ilmestab näiteks Tüütu. Või siis kui oma märkustesse lisate koordinaate, siis on nüüd võimalik neid kaardil näha ühe hiireklikiga. Samuti kui keegi on logis täpsustanud aarde koordinaate, siis saab punktina kaardil näha ja end selle punkti suunas laveerida. Soovitan koordinaate sisestada koos N ja E eesliidetega, siis on kindel, et ei aja suvaliste numbritega segi.

ove6. mai 2020 kell 10:50

Tüütu polegi nüüd siis enam tüütu :)

sookoll6. mai 2020 kell 11:53

Ei tea jah, kas saan selle eest nüüd kiita või laita... Erandlike aardelahendustega võib tekkida murekohti, ühe aarde mõistatuse lahendas mu rakendus viimaste muudatustega ise ära, seda pidin eraldi parandama, et see nii ei oleks :D Õnneks oli mul see aare endal leitud. Ehk, kui keegi avastab midagi, mida näidata ei tohiks, siis andke teada.

sookoll18. mai 2020 kell 13:46

Natuke nipet-näpet veel muudatusi:

1) Eristasin kaardil Väljakutseaardeid eraldi ikooniga. Kuna sellist tüüpi aaret ei eksisteeri, vaid tegu on nii gp kui gc keskkonnas Unknown Cache tüübiga, mis on sama, mis tavaline mõistatusaare, siis eristamine sai tehtud aarde nime alusel. Kui mõistatusaarde nimes esineb sõna "challenge", siis klassifitseerin selle väljakutseks. Oleks olnud parem, kui oleks saanud kasutada sõne "[CHALLENGE]", aga paraku eksisteerib meil ka muul viisil markeeritud väljakutseid. Seega kui keegi paneb oma tavalisele mõistatusele nimesse sõna "challenge", siis läheb see valesse katekooriasse. Mida ilmselt kindlasti juhtub, kui rakendusse laadida gc keskkonnast välismaa aardeid. No vaatab, kas ja kui palju sellega probleeme tuleb.

2) Filtris on võimalik filtreerida Väljakutseaardeid.

3) Filtrisse lisandus lisapunktide peitmise valik.

4) 160m raadiuseid ei kuvata asukohata ja virtuaalsetel aaretel.

ove5. juuni 2020 kell 08:56

Kas ma kodus arvutis planeeritud teekonda saan kuidagi telefoni ka eksportida? Telefoni ekraanil on päris tüütu teekonda planeerida.

sookoll8. juuni 2020 kell 07:35

Ikka saab. Teed geotripi valmis ja valid alt paremast nurgast sheerimise/bookmarkimise nupu. Avab akna, kus saab qr-koodi abil asja telefonis avada.

Kui nüüd see kiidulaul üteldud, siis sellega on ka probleeme. Mul vähemalt teeb brauser telefonis aegajalt ise rakendusele restarte ja mõnel juhul lähevad bookmarkitud seis kaduma. Lisaks on see loogika ka natuke lonkav mul tehtud, aga ma ei ole ka hetkel mingit paremat asja välja mõtelnud, et kuidas see jagamine toimuma hakkaks. Seega ma ise olen kasutanud seda, et ma teen ühe või mitu geotrippi valmis ja salvestan nende lingid kuhugi mujale maha, näiteks Google Keep märkmetesse. Ja siis telefonis avan neid vastavalt vajadusele.

Näitan tulemusi 31-45 / 48